Ponieważ świat koncentruje się na wygodzie i dostarczaniu rzeczy pod drzwi za jednym kliknięciem przycisku, przyjrzymy się zaletom i wadom usług dostarczania żywności takim jak catering dietetyczny od https://dietyodbrokula.pl i sprawdzimy, czy są one opłacalną strategią, którą Twoja firma może wdrożyć.
Jedzenie poza domem od dziesięcioleci jest ulubioną rozrywką par, rodzin i przyjaciół. Spędzanie czasu przy stole, rozmawianie, jedzenie i delektowanie się butelką wina może być towarzyskim wydarzeniem tygodnia. Jednak w ciągu ostatnich 20 lat coś się zmieniło – ludzie po prostu lubią przebywać w domu.
Czemu?
Dzięki usługom przesyłania strumieniowego, takim jak Netflix, które cieszą się tak dużą popularnością, ludzie są coraz bardziej zadowoleni z pozostania w domu w piątkowy wieczór, a wielu klientów chce, aby ich jedzenie przychodziło do nich. Postęp technologiczny sprawił, że życie stało się wygodne, a nie ma nic wygodniejszego niż gotowany posiłek dostarczony do twoich drzwi.
Tradycyjne dania na wynos od czasu boomu na dostawy w latach 90. różniły się od pizzy, curry, chińskiego czy indyjskiego. Restauracje były postrzegane jako ponad to, ponieważ ekskluzywność usług wewnętrznych pozwalała im najlepiej zapewnić pierwszorzędne doznania kulinarne.
Jednak czasy się zmieniły. Restauracje, a nawet fast foody dostrzegły zalety dostawy do domu.
Jak działa dieta pudełkowa?
Masz dwie opcje. Możesz wynająć dostawcę, kupić pojazdy, wykupić ubezpieczenie i zainwestować w niezbędny sprzęt do przechowywania żywności i utrzymywania jej ciepła podczas podróży. Alternatywnie możesz zlecić to jednej z wielu firm walczących o możliwość połączenia Twojej żywności z głodnymi klientami.
Dostępnych jest wiele aplikacji, w których można zamówić jedzenie za pomocą kilku kliknięć przycisku, w których można złożyć zamówienie za pośrednictwem usługi dostawy innej firmy, która powiadomi Cię, odbierze zamówienie i dostarczy je w Twoim imieniu.
Mogą obniżyć ogólną płatność lub pobrać opłatę za dostawę, którą można przenieść w całości na klienta, jeśli sobie tego życzysz.
Jakie są korzyści z prowadzenia takiego biznesu?
Oczywistą odpowiedzią jest kwestia prostej matematyki. Jeśli Twoja restauracja obsługuje 30 stolików, ograniczasz swój zasięg do tych 30 przyjęć w danym momencie – oczywiście zakładając, że wszystkie stoły są pełne. Zła pogoda, zepsuty samochód, choroba, zmęczenie po długim dniu pracy – istnieje niezliczona ilość powodów, dla których potencjalny klient może nawet nie zdążyć do stołu.
Z drugiej strony, być może masz najbardziej pracowitą noc w roku – nadal jesteś ograniczony do tych 30 stołów. Ilu dodatkowych potencjalnych klientów tracisz? Jeśli ludzie zostają w pobliżu, ciesząc się atmosferą po skończonym posiłku, firma traci nowych klientów. W końcu czas to pieniądz.
Tutaj naprawdę widać korzyści płynące z diety pudełkowej, zwłaszcza cateringu dietetycznego. Twój potencjał zamówień jest zasadniczo ograniczony tylko przez twoją własną zdolność do zaspokojenia popytu – a przy niezbędnych zasobach twoje jedzenie może być spożywane przez znacznie więcej osób, niż gdybyś obsługiwał tylko klientów siedzących w lokalu.