Jakie stoły do restauracji warto wybrać?

główne_brick-wall-gdda22fc32_1280

W lokalach gastronomicznych goście jedzą nie tylko ustami, ale również oczami. Dlatego bardzo ważna jest nie tylko oferta kulinarna, ale również wystrój wnętrza. W lokalu powinno być elegancko, przytulnie i klimatycznie – im przyjemniejsze wnętrze, tym chętniej goście po jednorazowej wizycie będą do niego wracać.

Przy planowaniu wystroju restauracji warto zwrócić uwagę na rodzaj serwowanej kuchni oraz klasę lokalu. Co innego sprawdzi się w eleganckiej restauracji z luksusowymi daniami, a co innego będzie idealne w barze szybkiej obsługi. Pamiętajmy, by wystrojem nawiązywać do serwowanej w lokalu kuchni. Kuchnia polska wymaga nawiązania wystrojem do polskich tradycji, restauracja serwująca sushi powinna być inspirowana także pod względem wystroju wnętrza kulturą japońską. Pizzeria czy lokal podający dania kuchni śródziemnomorskiej również powinny być dostosowane do tematyki i stylistyki dań. Wystrój sali restauracyjnej powinien być dopracowany w najdrobniejszych szczegółach, dzięki czemu już po wystartowaniu lokalu nie trzeba będzie wprowadzać żadnych zmian i dodatkowych udogodnień.

Dobre stoły do restauracji to podstawa

W każdym lokalu gastronomicznym, który serwuje dania na miejscu, najważniejszym elementem wystroju są stoły do restauracji. Ich wielkość i ilość zawsze powinny być dopasowane do tego, ile mamy miejsca. Jeśli stolików będzie zbyt wiele, będą generowały dosyć spory tłok, a goście nie będą mieli zapewnionej odrobiny prywatności. Zamiast stawiać na jak największą ilość stołów, zdecydowanie lepiej będzie postawić na jakość obsługi, dzięki której goście będą chętnie do lokalu wracali. Gdy wybieramy stoły do restauracji, zwracajmy uwagę na jakość ich wykonania, kształt, kolorystykę i stylistykę. Do wyboru zwykle mamy stoły prostokątne, kwadratowe, okrągłe, wykonane z drewna lub materiałów drewnopodobnych. Najlepszą opcją będą rozwiązania zapewniające trwałość, funkcjonalność i wieloletnie użytkowanie. Nie bez znaczenia jest również łatwość utrzymania w czystości – nawet najbardziej eleganckie i designerskie stoły do restauracji nie sprawdzą się, jeśli będą trudne w pielęgnacji i mało funkcjonalne.

obraz_1

 Warto stawiać na dobrych producentów

Inwestycja w wystrój restauracji, także w odpowiednie stoły to wydatek, który ponosimy już na starcie, ale zwykle jest jednorazowy. Im lepszego dokonamy wyboru, tym większą możemy mieć pewność, że zakupione stoły będą służyły w niezmienionym stanie przez długie lata. Na elementach aranżacji wnętrza nie należy oszczędzać – jeśli zdecydujemy się na tańsze stoły, wykonane ze słabszych materiałów, jest niemal pewne, że trzeba będzie w krótkim czasie wymienić je na nowe. Warto stawiać na sprawdzonych producentów, którzy cieszą się renomą i dobrymi opiniami wśród przedstawicieli branży gastronomicznej. Nie zawsze bowiem to, co sprawdza się w warunkach wnętrz mieszkalnych, będzie równie dobrze prezentowało się i funkcjonowało w lokalu gastronomicznym, gdzie stoły użytkowane są praktycznie przez cały czas.

Uwaga! Wszystkie artykuły dotyczące usług, produktów medycznych chemicznych oraz wszelkiego typu suplementów mają charakter wyłącznie informacyjny. Informacje te przeznaczone są do badań naukowych – nie należy traktować ich jako porady, czy zachęty do kupna lub/i stosowania. Nasza serwis informacyjny nie ponosi odpowiedzialności za skutki jakie może przynieść stosowanie substancji opisywanych w artykułach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *